2010. január 2., szombat

Levi Update 1

Na helló !
Felejtsük el a gondokat bajokat hülyeséget és emeljük fel a seggünk a tv elől főzzünk valami lazát finomat.
Gondolom elég volt a karácsonyi töltött káposztából és kocsonyából, a bejglitől meg már a szó hallatán is hideglelést kapok. Vegyük kicsit Jimmy Olivéresre a figurát, és az egyik barátomtól elcsent spagetti recept továbbfejlesztett változatát készítjük el. Nem nehéz de azért ettől nem lesz olyan szép kerek seggünk mint RubinRéka asszonyságnak.
Hívjuk az ételt egyszerüen Tonhalas mediterrán spagettinek.
Lightos nem nehéz kaja
Nincs másra szükségünk két főre mint.
Békére, Boldogságra és nyugalomra ja és egy finom hideg pezsgőre is.Na jó a vörös vagy fehér bor is.
Fél csomag spagetti tészta
1 doboz tonhal konzerv
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb csili paprika jelen esetben jó a szárított is
1 dl főző tejszín
1/2 csomag tejszínes sonkás tészta alap knorréktól

kb fél deci oliva olaj a jobbikból,amúgy tök mindegy milyet öntesz bele
1 mokkás kanál parmezán, (elhagyható)
kb. 5-10 dkg keményebb reszelni való sajt
Ha van egy csokor petrezselyem zöld ha nincs akkor meg megkérdezném milyen háztartást vezetsz te? ;)
Elkészítés :
Először a mártás !
1dl főzőtejszín
4 dl víz
fél csomag tejszínes sonkás tésztaalap por
1 mokkás kanál parmezán ha van, ha nincs csipet reszelt sajt is megteszi.
Keverjünk össze mindent egy edénybe és főzzük meg de közben kevergessük mert ugye nem úgy hívnak minket hogy Kozma Jocó...
Toljuk félre a mártást, pucoljuk meg a fokhagymát és távoltsuk el a pókhálót meg a port egy kis öblögetéssel a chilli paprikáról :)
Közben amit oda raktunk vizet forralni kis sóval dobjuk bele a spagettit.
Kapkodjuk magunk édes kicsi csillagom mert igy nem lesz belőlünk énekes halott se :p
A halat egy szűrőn szabadítsuk meg a felesleges olajtól(nehogy már elvágd a kezed a konzerv fedővel!), reszeljük le a sajtot majd közben a harmadik és negyedik kezünkkel vágjuk apróra a petrezselyem zöldet. Ha a tészta kifőtt szűrjük le hagyjuk lecsöpögni de ne egy órát!
Az edénybe öntsünk fél deci olivát forrósítsuk fel az olajat a chilit törjük bele durvára, dobjuk rá a fokhagymát egy sercenés után a zöldpetrezselyemet és öntsük rá a kifőtt tésztát kavarjuk alaposan át.



Persze tálalhatjuk is!
Spagetti kettéoszt, tonhalat rámorzsol(Nehogy megkérdezd hogy kézzel e mert rögtön tökön szúrom magam!Lábbal még nem próbáltam :) a mártást amit ugye nem olyanra főztünk hogy szeletelni kelljen azt is szépen rácsorgatod, megszórod egy kis reszelt sajttal, töltessz mellé egy-egy pohár pezsgőt,meggyújtod a gyertyát és utána már csak updatelhetsz :)
Jó étvágyat Kívánok.


Még  egy kis huncutság , ha nem szereted a halat és van gombád vagy sonkád használj a hal helyett azt
(persze nem árt ha tésztára rakás előtt kicsit lepirítod ezeket a dolgokat)!
És ha nem bírod vagy nem eszel csípőset a Chilli paprikát is elhagyhatod, bár az a lelke ennek az ételnek.
Na csaó

Nincsenek megjegyzések: