2010. augusztus 20., péntek

Megitatom mind ezek után veled, a jéghideg feketelevest.......

Nahát már megint ez a fekete leves, mit is jelent ez tulajdonképpen? Amikor a törökök befáradtak kis hazánkba magukkal hozták az addig nálunk többnyire ismeretlen fekete kávét. Ők főzögették mi mivel addig ezt nem ismertük elneveztük feketelevesnek de egy kicsit érdekesebben és bővebben olvashatsz róla  ITT.
Ha már számunkra nem túl szerencsésen de megismertük, próbáljunk ebből a fekete levesből valami finomat és üdítőt kihozni.

Jeges kávé, Kahluával és vanília fagyival.
Főzzünk először is két erős presszó kávét
kell hozzá még két adaghoz 4 gombóc jófajta vanília fagyi
egy fél dl Kahlua (kávé) likőr
(de más krémlikőr is megteszi, csoki, vagy whisky)
ízlés szerint cukor
tejszínhab
csipetnyi fahéj
csokireszelék vagy cukrozott kakó
és 1dl tej
és egy mixer vagy turmix gép.

Öntsük a lefőzött kávét, 2 gombóc vanília fagyit, likőrt, csipetnyi fahéjt, 1dl tejet, ízlés szerint cukrot a mixerünkbe, és turmixoljuk habosra. A pohár aljára tegyünk egy egy gombóc vanília fagyit, osszuk szét a jeges kávét két részre, díszítsük fel tejszínhabbal és csokireszelékkel és fogyasszuk el egészséggel.

Nincsenek megjegyzések: