2010. augusztus 13., péntek

Hogy ne mond azt, rossz májú vagyok - Mustáros majoránnás csirkemáj vajban sütve.

Gyors csirkemáj recept vacsorára friss kenyérrel vagy zsemlében reggelire.
Mustáros majoránnás csirkemáj vajban sütve.
4 személyre kb.:
40-50 dkg friss csirkemáj szív nélkül
6-7 dkg teavaj
majoránna
mustár
törött színes bors
kevés sertés sült fűszer vagy picike só
A májat tisztisd meg az erektől és azután szórj rá gazdagon majoránnát.
Tegyél rá még kb 3 evőkanálnyi mustárt és törött borsot, kevés fűszert vagy sót.
Alaposan keverd össze a csirkemájjal de nem törd!
A vajat forrósítsd fel egy olyan serpenyőben aminek fedele is van és tedd bele a mustáros csirkemájat.
Süsd addig lassú tűzön fedő alatt amíg ha bevágod a májat nem véres,de néha óvatosan forgasd át vigyázva mert a máj a sütés során felrobbanhat és nehogy megégesd magad.
Azután picit hagyd még egy két percet a fedő alatt és tálald forrón friss kenyérrel vagy zsemlében.
Adj hozzá finom savanyúságot vagy salátát.
Tipp:
Az elkészített csirkemájból készíthetsz pástétomot is ha ledarálod és 2-3 tojásos rántottát adsz még hozzá, azzal is átdarálod, illetve utána ízesítheted még különleges fűszerekkel is mint pl. csipetnyi fahéj vagy egy kis erős tokaji bor 2-3 evőkanálnyi, (esetleg jó fajta konyak is mehet bele de akkor nem kell a bor)de én már ízesítettem pl. mézeskalács fűszerkeverékkel is amiből csak tényleg kevés kell az intenzív ízek miatt, a lényeg hogy alaposan pépesítsd át.
Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések: