2010. május 15., szombat

Saját spenót, akarod?... erősebb lesz tőle, a karod :)

Egyszerű a történet csak akkor próbálj meg spenótot termeszteni ha van rá helyed vagy egy jó nagy ládád tele nagyon szuper földel. Már jó korán mikor zöldellni kezd kint  a fű vesd el a spenót magod laza betrágyázott földbe és jól locsold meg, ezt lehetőleg minden nap. Ne nagyon forró helyet válassz neki inkább kicsit nyirkosabb kevésbé naposat. Ha szép nagyra nőttek a spenót levelek óvatosan hogy a töve ne jöjjön ki tépkedd le a levelit, alaposan mosd meg(Szárát letörni) majd egy lábas enyhén sós vízbe dobd bele egyet rottyani, vedd ki vágd apró csíkokra és máris csinálhatsz belőle finom tejszínes basamelles fokhagymás spenótot a rántott csirkéd mellé. Esetleg tükörtojással is kiváló, de teheted akár pizzára is illetve én már csináltam belőle Lasagnát is. Rengeteg vasat és sok ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul az otthon nőtt változat sokkal zsengébb mint amit a boltba veszel. A spenót elkészítését elovashatod  még ezen belül is.

Nincsenek megjegyzések: