2010. április 10., szombat

Névnapi vacsora: Szigorúan csak húsevőknek...

Azon gondolkoztam mit is csinálhatnánk a vendégeknek, akikről tudtam szívesen fogyasztanak húst is.
A Tatárbifsztek mellett maradtam friss zöldségekkel.és vajas pirítóssal.
 A Recept 4-5 személyre
Kb 60 dkg bélszín bepácolva de megteszi ugyanennyi szép világos hátszín is ez picit olcsóbb.
(Egy tipp: A marhahús mindig akkor fiatal ha szép világos rózsaszínbe hajló vörös, minél öregebb annál vörösebb rozsdásba hajló lesz ! A Pácolandó húshoz ne adjunk soha sót, mert az kivonja belőle a nedveket és így száraz lesz a hús illetve elveszti a a zamatát! )
Kb. egy két héttel előtte bepácoljuk a húsunk hogy leszedjük róla a hártyát mustárt, őrölt borsot összekeverünk és vastagon bekenjük vele a húst és olajba tesszük úgy hogy az ellepje teljesen. Betesszük a hűtőbe letakarva, egy két babért dobhatunk még mellé.
A Bifsztek hozzávalói.
A bepácolt hús apró lyukú darálón átdarálva legalább kétszer 2-3 gerezd fokhagymával
2-3 tojássárgája
kb. 2 evőkanál ketchup
kb. 2-3 evőkanál mustár
egy közepes lila hagyma nagyon apróra vágva
Worcestershire szósz ízlés szerint de kb egy evőkanálnyi
só és őrölt bors
A hozzávalókat keverd össze alaposan és kóstolással állapítsd meg hogy utána kell e még ízesíteni vagy nem.
Ha elkészült tedd egy tálba és díszítsd.
Vágj össze hozzá apróra gazdagon lila hagymát(Kis apróra vágott petrezselyemmel enyhítheted ha erős az íze a hagymának és így utólag se lesz a szájunk hagymaszagú)
Zöldpaprikát, uborkát , paradicsomot is szeletelhetünk még mellé.
Frissen forrón vajas pirítóst kínáljunk mellé és erre kenjük a bifsztekünk.
Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések: