2010. április 12., hétfő

Laza kis esti vacsi ... Zöldséges pulykakrém leves, zsemlekockával, Szuper omlós túrós pite

Helló, pulykák rettegjetek bedarájuk a melleteket ebbe a kis finom levesbe
és utána csinálunk egy finom szuper omlós túrós pitét !
No vágjunk a közepébe !!!

A Leves 4-6 főre
30 dkg pulykadarálthús
2 közepes répa
2 közepes gyökér (fehér répa)
1/4 zeller
1 husos zeller szár (Halványító)
2-3 szál medve hagyma
4-5 szál zöldpetrezselyem
5 dkg vaj
2 l víz
2 dl tejszín v. főzőtejszín
kis szerecsendió
kis őrölt bors
2 leves kocka
1 kis ételízesítő
1 csapott evőkanál liszt
3-4 szelet tartós kenyér a pirított zsemlekockához
A megmosott összeaprított zöldségeket megpároljuk a vajon majd rádobjuk a pulyka darált húst és befűszerezzük, ráöntjük a vizet bele a két leves kockát és pici ételízesítőt, addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak.Kóstolással megállapítjuk hogy elég ízletes e. Ha igen belemerjük egy turmix gépbe az egészet(vagy merülő turmixot használunk) hozzáöntjük a tejszínt és a lisztet és simára turmixoljuk az egészet.Vissza öntjük az edénybe és egyet kettőt rottyantunk rajta.És a leves kész is. A kenyeret összekockázzuk és a sütőben megpirítjuk.

A Túrós pite 6-8 személyre elég
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 sütőpor
20 dkg margarin
1 vaniliás cukor 
1 tojás sárgája
Reszelt citromhéj
és egy nagyon pici tej (kb egy evőkanál)

A Töltelékhez
75 dkg túró
20 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
1 kis reszelt citromhéj
10 dkg jól megmosott mazsola
3 tojás sárgája, és a fehérje is keményre verve
kb két evőkanálnyi zsemlemorzsa
A tésztához a lisztet a porcukrot és a vaníliás cukrot a margarinnal nagyon jól elmorzsoljuk, hozzáadjuk az egy tojás sárgáját és kb egy evőkanál tejet.A Tészta inkább törős legyen mint ragadós.A Nyújtásnál használjunk egy sütőpapírt amit tepsi méretűre vágtunk, lisztezzük meg, ezen nyújtsuk el a tésztát méretre és úgy tegyük a tepsi aljába. Egy másikon nyújtsuk el a tetejét hasonló módon.
Készítsük el a tölteléket , a porcukrot, a három tojás sárgáját , a vaníliás cukrot, citromhéjat, mazsolát és a túrót törjük össze, a három felvert fehérjét pedig lazán keverjük bele, hogy ne törjön túlságosan.
Az alsó linzer lapot a tepsiben szurkáljuk meg egy villával szórjuk rá a két kanál morzsát, majd egyenletesen terítsük rá a túrótölteléket. Utána tegyük rá a tetejét és egy tojássárgájával kenjük meg, villával rácsozzuk.
175 fokos sütőben süssük aranybarnára kb. 30-40 perc, közben néha fordítsuk meg, ha megsült vegyük ki és hagyjuk kihűlni.Ha kihűlt vágjuk egyenletes kockára és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá !

Nincsenek megjegyzések: