2010. február 6., szombat

Egy gyors menü vacsira

Hogy mi is ez a gyors menü ?
Ez kérlek szépen pulyka nugets amit te fogsz elkészíteni szép kezeddel, fűszeres burgonya gerezdek és mártogatós szósz hozzá !

Amit bekell szerezned kb 2 felnőttnek + 1 gyereknek elég
de mondhatjuk hogy 4 személyre.
A nugetshoz.
Fél kg darált puylka hús ne túl inasat válassz
Kis bors, só, ételízesítő,zöldpetrezselyem,őrölt szerecsendió csipettel, worchester szósz pici, 2-3 evőkanál olvia olaj.
Ezeket gyúrd össze alaposan a pulykahússal.
liszt, 1 tojás, pici tej,zsemlemorzsa a panírozáshoz

Tedd egy kettévágott nylon közé a húspépet és lapítsd ki kb 1 cm vastagra, és szaggasd ki akár egy pogácsa formával de bármilyen linzer kiszúró is jó hozzá, majd panírozd be.Bő 160 fokos olajba süsd ropogósra hirtelen.Csepegtesd le.

A sült burgonyához én ajánlom a lidl.-be kapható fészeres burgonya gerezdeket , de ha magad akarod csinálni, akkor főzz meg 1 kg alaposan megmosott burgonyát héjában és vágd cikkekre ha kihűlt, picit szórd meg sült burgonya fűszerkeverékkel csöpögtess rá olajat és dugd be a sütőbe amíg ropogósra nem sül.

A mártogatós szószhoz kell egy turmixgép vagy egy gyorsvágó,
amibe tegyünk 2-3 csemege ubit összevágva durvára, kb 2 dl ketchupot, 1 teáskanálnyi mustárt, 2-3 evőkanál majonézt,csipet sót és cukrot.(én adtam hozzá még 3-4 szem koktél paradicsomotettől frissebb zamatosabb íze lesz a szósznak)

Ha kész minden tálald és fogyaszd el a saját magad készítette nugetsed amit a gyerekek is szívesebben esznek meg mint a boltit mert legalább láthatod hogy ebbe mit raktál bele.
Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések: