2010. február 26., péntek

A dupla csokis muffin esete a Leventével

Édesszájú...naná
Igen persze hát férfiből vagyok vagy mi a szösz, még jó hogy imádom az édességet. Persze a csajoknak is szívesen csinálok mert rájuk is rá fér kis örömhormon ebben a tavaszi napsütésben is, mert ugye úgy szeretjük őket ha hangos a kacajuk . :)
Akkor vágjunk is bele ne sokat magyarázkodjunk készüljön az a dupla CSOKOLÁDÉS muffin.
A recept kb. 16 db muffinra elegendő.
A hozzávalók :
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 17, 5 dkg porcukor
- 2 ek jó minőségű kakaópor
10 - 15 dkg étcsokoládé apróra összevágva
- 2, 5 dl tejszín (habtejszín nem főzőtejszín Lidlbe legolcsóbb)
- 12,5 dkg vaj, vagy margarin felolvasztva
- 1 tk vanília kivonat vagy egy cs vaníliás cukor
- 1 db tojás
pici reszelt narancshéj (elhagyható)
A száraz alapanyagokat az összevágott csokival keverjük össze, és a tejszínnel kavarjuk el a tojást alaposan majd a langyos olvasztott vajat is öntsük hozzá és határozott mozdulatokkal keverjük simára a száraz összetevőkkel. Ne sokáig kavargassuk, az evőkanállal adagoljuk a muffin Papirba amit előre beraktunk a sütőbe.1 muffin kb. másfél evőkanál nyers tészta. 175-180 fokos sütőben süssük 20-30 percig, miközben néha fordítsuk meg. Hurkapálcát vagy fogvájót szúrva nézhetjük meg hogy nem ragad e a tészta,(vigyázz mert csalóka ha az olvadt csoki rákenődik azt hiheted még nem jó) ha nem vegyük ki hűtsük le és fogyasszuk egészséggel. A maradékot takarjuk le folpackkal mert még napokig eláll és kellemes kísérője egy reggeli kávénak.
Kellemes sütögetést !!!

Nincsenek megjegyzések: