2009. november 3., kedd

Tepsis burgonya ahogyan én csinálom...


Hozzávalók: 4 személyre
Kb 1 kg burgonya megpucolva felkarikázva,1 csomag 10dkg füstölt nem főtt Bacon szalonna felcsíkozva, 4 szelet tarja, Kolbászkarikák ízlés szerint de nem túl sok, kacsazsír, vöröshagyma két fej durvára darabolva, fokhagyma 4 gerezd pucolva összevágva durvára, őrölt fekete bors és 1 csomag lucullus sertés sült füszerkeverék de megteszi bármilyen más sertés sült füszer is, Zöldfüszerek ha van ha nincs szárított is megteszi de óvatasabban bánjunk vele.Én kis rozmaringot kakukkfüvet és borsikafüvet használok illetve metélőhagymát(Ha csípősen szereted akkor tehetsz rá felkarikázott erős zöldpaprikát is).Kizsírozunk egy tepsit kb 3-4 evőkanál kacsazsírral beleteszünk minden összetevőt a fűszerekkel és a hússal együtt és alaposan összeforgatjuk. Lehetőleg a hús alulra kerüljön rá a burgonya és az összetevők.Tegyünk rá kb 1/2 dl vizet, és tegyünk rá alufóliát és dobjuk be a sütőbe 1 órára 180-200 fokra.Ha eltelt az egy óra vegyük ki a sütőböl,óvatosan hogy a gőz ne csapjon meg vegyük le róla az alufóliát,majd elenőrizzük hogy a burgonya megsült,átpárolódott. Ha igen tegyük vissza fólia nélkül és süssük pirosra. Igen tudom az illatok miatt alig várod hogy elkészüljön...érdemes kivárni..
Az elkészítési idő előkészületekkel együtt kb. 2 óra.
Finom ropogós friss kenyérrel és csemege uborkával vagy alma paprikával ajánlom.
Jó étvágyat hozzá...
Tudtad hogy a kacsazsír a közhiedelemmel ellentétben egészségesebb mint a vaj?
OLVASS RÓLA ÉRDEKESSÉGEKET ITT !

Nincsenek megjegyzések: