Szombat reggel felébredve valami finomra vágytam ami könnyű nem lángos de picit hasonló, ami behozza a konyhába a tavaszt és fel tudom használni hozzá a teraszon lévő finom illatos rozmaringot.
35 dkg kenyérliszt 2.1 dl kézmeleg állott víz 1 kávéskanál cukor 1 csapott teáskanál só , kávés kanál morzsolt rozmaring és szárított fokhagymapor is kerül bele(frissen vágva finomabb a rozmaring és a fokhagyma is egy egy gerezd)
2 dkg élesztő 4 evőkanál oliva olaj plusz kikenni a tálat az élesztőt elkevertem a vízben a cukorral a só kivételével alaposan össze dagasztom
mikor sima és elválik a kezemtől vagy edénytől hozzá dagasztom 2 perc alatt a sót is. Egy kiolajozott tálba teszem amit Folpackkal lefedek.
3 szor 10 percenként olajos kézzel áthajtogatom amíg hólyagokat vet mindig visszatéve a fóliát. Egy olajos munkafelületre teszem a harmadik hajtogatás után és óvatosan tepsi méretűre húzom a kezemmel majd sütő papírra téve tepsin szintén Folpackkal fedve meleg helyen újabb 30 percet kelesztem.
Mikor meg kelt az uj hegyemmel egyenletesen megnyomkodom a kis völgyekbe olívával elkevert reszelt fokhagymát olíva bogyót paradicsom szeleteket és rozmaringot vagy bármilyen ehető virágot nyomkodok.
Akkor jó ha hólyagos a tészta ez függ a liszttől az élesztőtől és a hőmérséklettől is. 210 fokos sütőben 15-20 perc alatt arany barnára sütõm.
Jó étvágyat hozzá
A Londoni kis közösségi kertünkben bio zöldségek, zöld fűszerek teremnek most virágzik a kis rozmaring bokor is.
Próbálom most a zöld fűszereim egy helyre ültetni szeretnék egy kis Olasz fűszer kertet kialakítani
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése