Még kora nyáron Francia országban és Belgiumban jártunk egy gyors de annál kellemesebb és élménydúsabb látogatóba és akkor készítette nekünk el ezt jóságos finomságos ételt Gabika a vendéglátónk akinek nem csak a szíve de bizony a fakanala is a helyén van. Számomra mindíg kedves ha külhonban olyan ételt fogyasztunk ami a Magyaros ízekre emlékeztet de mégis eltér valamilyen formában. Nagyon szeretjük a különleges színes ételeket és bátran mondhatom ez egy valóban finom vacsora volt a rizs körettel és utána a Francia borokkal. No de nem csigázok tovább senkit vágjunk bele a hozzá valókba.
Fejenként egy egész csirke comb
Mi most 3 also combot vettünk fejenként (1-1,5 kg 4 személyre)
1 dl étolaj
1 nagy vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehér bor
só, bors, kevés chili pehely vagy por
3 színes kaliforniai paprika feldarabolva
4-5 leforrázott a hájától megpucolt vágott paradicsom(vagy konzerv darabolt paradicsom)
kakukkfű, borsikafű, és piros fűszer paprika
A Hagymát felkockázzuk és az olajon megpirítjuk majd a fokhagymát összetörjük és rádobjuk kevés piros paprikát szórunk rá chili pehellyel majd a feldarabolt paprikákat megfonnyasztjuk rátesszük a feldarabolt paradicsomot is egyet rottyantjuk
felöntjük a száraz fehér borral és átforraljuk, majd a megmosott csirkéket beletesszük utána beleszórjuk a fűszereket sóval borssal ízesítjük és puhára pároljuk a szafton.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat ehhez a remek színes vadítóan finom ételhez !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése