2014. október 22., szerda

Mediterrán fehérboros csirke a Francia Riviéráról ahogyan Gabikától tanultuk...


Még kora nyáron Francia országban és Belgiumban jártunk egy gyors de annál kellemesebb és élménydúsabb látogatóba és akkor készítette nekünk el ezt jóságos finomságos ételt Gabika a vendéglátónk akinek nem csak a szíve de bizony a fakanala is a helyén van. Számomra mindíg kedves ha külhonban olyan ételt fogyasztunk ami a Magyaros ízekre emlékeztet de mégis eltér valamilyen formában. Nagyon szeretjük a különleges színes ételeket és bátran mondhatom ez egy valóban finom vacsora volt a rizs körettel és utána a Francia borokkal. No de nem csigázok tovább senkit vágjunk bele a hozzá valókba.
Fejenként egy egész csirke comb 
Mi most 3 also combot vettünk fejenként (1-1,5 kg 4 személyre)
1 dl étolaj
1 nagy vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehér bor
só, bors, kevés chili pehely vagy por
3 színes kaliforniai paprika feldarabolva
4-5  leforrázott a hájától megpucolt vágott paradicsom(vagy konzerv darabolt paradicsom)
kakukkfű, borsikafű, és piros fűszer paprika
A Hagymát felkockázzuk és az olajon megpirítjuk majd  a fokhagymát összetörjük és rádobjuk kevés piros paprikát szórunk rá chili pehellyel majd a feldarabolt paprikákat megfonnyasztjuk rátesszük a feldarabolt paradicsomot is egyet rottyantjuk

 felöntjük a száraz fehér borral és átforraljuk, majd a megmosott csirkéket beletesszük utána beleszórjuk a fűszereket sóval borssal ízesítjük és puhára pároljuk a szafton.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat ehhez a remek színes vadítóan finom ételhez !





Nincsenek megjegyzések: