2014. október 25., szombat

Krémes camembertes penne, pirított baconnel, spárgával és fehérborral


Akartok egy gyors és lehengerlően krémes tésztát készíteni ami nem csak hogy finom de színes és egészséges is, hogy miért is? A spárga  jótékony hatásaira már az ókorban is felfigyeltek és nem csak ételként de gyógyító hatású csodanövényként is kezelték, tele van vitaminokkal K, C, A, E, B, folsavval, mangán, foszfor,vas, cink, és sok benne a glutation is amit a rák megelőzésében nagyon fontos anyagnak tartanak. Vesetisztító hatása közismert, emellett vértisztító, segít a bőr rugalmasságát megtartani, vesekövek ellen is kiváló és nem utolsó sorban a régi emberek afrodiziákumnak is használták segíti kitűnően korrigálja  a cinkhiány okozta libidót, de még a patikában kapható probiotikumokat is helyettesíthetjük vele mivel elősegíti a rosttartalmánál fogva a jótékony bélflórák elszaporodását is. No ennyit az egészségről most pedig készítsük fel az ízlelőbimbóink és vágjunk bele ennek a nem túl komplikált ételbe.
Ehhez szükség lesz a következőkre:
Kb. 4 adag
50 dkg penne tésztára
25 dkg friss zöld spárgára
10 dkg finom bacon szalonnára
20 dkg lágy camembert sajtra
1,5 dl tejszínre
2 gerezd fokhagymára
1,5 dl száraz fehér borra
ás kb 1-2 evőkanál vajra
Törött bors és só
Ízlés szerint reszelt sajt

A Vajat felforrósítjuk és az apróra vágott bacont megpirítjuk benne, majd a camembert sajtunkat bele tördeljük és addig forrósítjuk amíg fel nem olvad, hozzáadjuk a tejszínt, őrölt borsot, a nagyon vékonyra szeletelt fokhagymát és felöntjük borral, majd összerottyantjuk amíg kis buborékokat nem vet.
A Spárga kb egy cm vastagabb végét levágjuk az nem kell, ha szükséges burgonyahámozóval lehúzzuk a bőrét hogy ne legyen szálkás vagy keserű, de ha friss roppanós a spárga ez nem kell, majd felvágjuk kb 2-3 cm es darabokra és forró sós vízben 4-5 perc alatt puhára pároljuk és leszűrjük. 
A penne tésztát kifőzzük sós vízben, és leszűrjük, majd az elkészült szósszal átforgatjuk, tálaljuk és a kifőtt spárgát szétosztjuk rá,
Fogyasszuk egészséggel azért hogy még egészségesebbek legyünk, mert az amit megeszünk azok vagyunk mi magunk is. 
Jó étvágyat !




Nincsenek megjegyzések: