2011. február 15., kedd

Csókolom finom volt a kókusz golyó....


Bár sokan és sokféleképpen csinálják, és talán nem is egy nagy ördöngösség de hogy valóban finom legyen az a kókusz golyó, ezért ebben a receptben teszünk bele egy kis őrölt saját pörkölésű törött török mogyorót.

 Az egyik leggyorsabban elkészíthető édességek egyike.
Tölthetünk bele alkoholba áztatott meggyet  vagy egy kis unicumba áztatott aszalt szilvát, de bármilyen olyan aszalt vagy friss gyümölcsöt amit kicsit a saját ízesítésű alkoholjában áztathatunk. Persze ha gyerekek vannak nekik külön készítsük ezt el alkohol nélkül, de az övékébe is tehetünk gyümölcsöt vagy akár keményre hűtött mogyoró krémet, esetleg egész pirított mogyorót is hogy extra legyen.
0,5 kg keksz reszelék
15 dkg porcukor
25 dkg rama szoba hőmérsékletű margarin
2 púpozott evőkanál jóféle kakaó beleszitálva
15 dkg héjas török mogyoró megpucolva és sütőben megpirítva
rum aroma, de lehet bele erősebb rumot is beletenni ha csak felnőttek vannak
2 csomag vaníliás cukor
kevés tej
A beforgatáshoz, csokidara, kókusz, vagy szeletelt mandulaszirom.
Ha a belsejébe akarunk tenni valamit akkor vagy alkoholos meggy, vagy unicumba áztatott aszalt szilva, vagy a gyerekeknek a fent leírtak.
A hozzávalókat a tej kivételével, tegyük egy arra alkalmas edénybe és alaposan gyúrjuk össze, a mogyorót egy dió darálón daráljuk bele és alaposan gyúrjuk át, majd annyi tejet adjunk hozzá hogy ne túl kemény de ne túl lágy masszát kapjunk.
Ha kész enyhén vizes kézzel formázzunk belőle golyókat a közepére töltsük amit szeretnénk ízlés szerint, majd forgassuk bele, csokidarába, kókuszba, vagy mandulaforgácsba.
Picit hűtsük le és fogyasszuk egészséggel.



Nincsenek megjegyzések: