2010. július 6., kedd

Csintalan palicsin csin csin jaj de dagad a pocim.....

A Bűnözés amit nem lehet elkerülni, a palacsinta amit nagyon szeretek.
Íme a palacsinta receptem .(édes változat! Ha sósat akarsz hagyd ki a citromhéjat,  vaníliás cukrot és kristálycukrot!)
Mindenki másképp csinálja a tésztáját én teszek bele egy vaníliás cukrot, kis reszelt citromhéjat,csipet sót, kis cukrot kb egy evőkanállal, 2 egész tojást kb fél kg liszthez, és kb fél liter tejet hogy sűrű galuska tészta állagot kapjak amikor simára keverem.
Azután felhígítom szénsavas ásványvízzel annyira hogy ha csorog a fakanálról hígabb mártás sűrűségű legyen, ja és persze öntök hozzá kb. 1 dl olajat is.
A sütés meg megy mint a karikacsapás de azért a sütőbe is teszek pici olajat, fontos hogy elég meleg legyen a sütőnk és ne túl vastag tésztát süssünk.
A mostani adagot úgy töltöttem meg hogy párat megkentem házi barack ízzel és pici diót is szórtam bele, a másik részét pedig pici házi szilvalekvárral kentem vékonyan és abba pedig még mákos cukrot is szórtam keveset.Volt még kakaós és fahéjas is. Régen édesanyám csinált olyat is hogy kis kristálycukrot szórt a palacsintára és meglocsolta friss citromlével. Finom pikáns és üdítő volt.Ma már megkenheted nutellával is vagy akár pudinggal, esetleg meglocsolhatod különféle likőrökkel (persze csak felnőtteknek). De finom friss tejszínhabbal is amiben pár alkoholos megyet vagy cseresznyét dobhatsz és ha még locsolsz rá kis csoki öntetet is akkor már kész is a fekete erdő palacsintád. Engedd el a fantáziád és ízesítsd azzal ami a kedvenc édességed.
Ja és persze még a jó kis sós palacsintáról akkor még nem is írtam, amit a maradék csirke pörköltedet.kicsontozva, megdarálva, ezzel a palacsintákat megtöltve, a szaftját külön választva egy kis tejföllel behabarva máris kész a Hortobágyi palacsintád. Tedd szépen egy jénaiba a megtöltött palacsintákat locsold meg a tejfölös mártással és forrósítsd fel a sütőben pirosra. Kis csípős zöld paprikával és friss paradicsom gerezdekkel megdíszítve és kiegészítve egy fenséges étel lehet belőle.
Használhatod még a sósan sütött és megmaradt palacsintáid például leves betétnek is ha szépen feltekerve töltelékek nélkül finom metéltre vágod, és az finom illatos gőzölgő csontlevesbe vagy erőlevesbe teszed. De egy finom halászlébe is kiváló betét lehet.Megteheted vele azt is ami még a vegetáriánusoknak is kedvence lehet töltsd meg finoman párolt és fűszerezett friss zöldségekkel panírozd be és rántsd ki. Lehet ezt a finom csodát még csúsztatva és rakva is csinálni édes sós töltelékekkel. Tehátt tararam tataaaaaa palacsinta sütésre fel mert megindult a nyálelvállasztásunk ;)
Jó étvágyat hozzá !


Nincsenek megjegyzések: