2021. június 6., vasárnap

Cukormentes nyári gyümölcsös krémes fagyi

 

Szeretem az édességet én is annak ellenére hogy cukros lettem(tabletta) és próbálok az ellen tenni hogy minél kevesebb cukor kerüljön a szervezettembe. A gyümölcsök is sok természetes cukrot tartalmaznak és ezért óvatosan azoknak akik szintén cukrosok akik pedig nem bátran elkészíthetik a receptet édesítő helyet cukorral is vagy esetleg más édes dologgal.


Mi fagyi gépben készítjük a fagylaltot amelyik a fagyasztás során keveri ugyan nem tökéletesen de mégis álltalában egy jó állagú, jégmentes, krémes fagyi a végeredmény. akinek nincs fagyi gépe az számítson rá hogy egy törősebb nehezebben kezelhető fagyit kap ha fagyasztóban keverés nélkül fagyasztja, így inkább ajánlok jégkrém formákat azoknak akiknek nem gépet használnak. 


Én most fagyasztott félig kiolvadt gyümölcskeveréket használtam és a magvak is bele kerültek mert nem zavarnak de akit igen az miután le van turmixolva szűrje át egy szűrőn.


A hozzávalók

25 dkg fagyasztott kiolvasztott gyümölcs

25 dkg mascarpone

2 dl tejszín

1 dl tej

12 dkg édesítő (vagy cukor)

A félig kiolvadt gyümölcsöt le turmixoltam a tejjel tejszínnel és az édesítővel, ha van akit zavarnak a magvak akkor vagy átlehet passzírozni előtte vagy le lehet szürni a kész turmixot. Amikor kész volt alaposan átkevertem a mascarponéval csomó mentesre egy habverővel. A fagyi gépbe tettem és egy órás programon kb 40 perc alatt krémes fagyi állagúra kevertem. Miután elkészült egy 900 grammos fagyis dobozba tettem és kb még 1orát a mélyhűtőben töltött.




Meleg vízbe mártott fagyis kanállal tálatam és kis tejszínhabbal meg eperrel.

Szerintem ebből a fagyi alapból kakaóval vagy vaníliával esetleg más ízesítőkkel remek fagylaltokat lehet készíteni.



Jó nasizást és minden szépet mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések: