2011. január 13., csütörtök

Készítsünk pár nap alatt búzafüvet

Elég sok ember tart ma már otthon kis állatot amik ugyan úgy igénylik a finom zöldet mintha kint a szabadban élnének, ilyenkor télen nekik is jól esik ha vitaminhoz juttatjuk a kis szervezetük. Ha csodálkozol ha nem tudom hogy még a macskák is szívesen legelgetik és a kutyák is a finom zsenge zöld hajtásokat. De ha egyszer odakint hó van és nem találok nekik elég zöldet mit tegyek? Hát csináljunk nekik.
Vegyünk szépen egy jó marék búzát és áztassuk be egy napra hideg vízbe.
Miután megduzzadtak a szemek ha nincs csíráztató tálad egy jó lapos cserép edényt állíts kevés vízbe és szórd rá a magokat. Minden nap mosd át óvatosan a víz alá tartva, a vizet cserélve, tedd meleg, világos helyre, mondjuk ablak párkányra.Nézd csak mi történt nálunk !

Ha nincs annyi állatod hogy egyszerre elfogyassza a zöldet akkor ültesd az egészet egy földel teli cserépbe tedd hűvös. de fényes helyre és minden nap adhatsz belőle nekik. Nálunk a csirkék, pintyek, papagájok, kutyák is ettek belőle.A macskák és kutyák legszívesebben a cserépből elültetve legelik ki.

Tudtad hogy a búzafüvet leturmixolva más zöldségfélékkel, egészséges tápláló és méregtelenítő italt kaphatsz, ehhez persze csakis bio boltban vásárolt bio tönköly búzát használjunk! De figyelmeztetlek a lé kúrákkal csak óvatosan én inkább csak kiegészítésnek ajánlom nem önmagában mert akár veszélyes is lehet, és soha ne méregtelenítsünk több hétig más táplálékot mellőzve !

Nincsenek megjegyzések: