2009. december 9., szerda

Daráljunk Habanerot


Leszüreteltük a maradék Habanero paprikát.
Ez a paprika maga az ördög, nem Erős Pista az ereje olyan hogy hozzá értettem a számhoz a frissen kimagvazott példányát és apró égési sérülések lettek az ajkamon.
Ohh milyen szép szó....(ajkamon)
Erősen ajánlom ha leakarod darálni távolísd el a magokat mert ehetetlenül erős lesz különben a krém!

 Került bele még maradék Chili is, de ami a lényeg hogy a habanero paprikának nemcsak csípős íze van ami egyébként elég gyorsan elszáll, hanem zamata is, fűszeres és enyhén édeskés aromákat lehet érezni pici borsos beütéssel.Ha kimagoztad darált le finom darálón, keverd össze sóval, tedd bele egy légmentesen záró edénybe és tedd hütőbe.Karácsonyra kiváló lesz majd a halászlébe, de csak óvatosan épp egy késhegynyit ha enni is akarsz a halászléből.Egyébként ezek a paprikák jóval nagyobbra nőttek mint az üzletben kapható thaiföldiek, pedig ez is abból a magból lett ültetve.



Nincsenek megjegyzések: