2015. december 14., hétfő

Spenótos ricottás palacsinták mint a lasagne


Újra visszatértem és próbálok írogatni ahogy időm engedi, ezt a receptet most Angliából hozom nektek de ígérem finom lesz. Nagyon szeretem a spenótot és a lasagne-t is most a kettőt sikerül ebben a receptben összehozni amely egy finom könnyű vacsi is lehet, akár vegetáriánusoknak is de egy kis sült baconnel akár egy fő ételnek is elmegy. Sok főzős angol műsort nézegetek és már csináltam lasagne-t sós palacsintákból könnyebb és finomabb krémesebb nekem mint tésztából, most az ötletet is az Angol Tv ből vettem és szeretném megosztani veletek.

kb 4-6 szép adag lesz belőle

kb 12-15 palacsinta 
2 tojás
30 dkg liszt
kb 2,5-3 dl tej
4-5 dl szódavíz
fél dl étolaj
 én a tejet a tojásokat a sót elkeverem mint egy galuska tésztát és addig hígítom szódavízzel keverve a palacsinta tésztát amíg jó laza mértés sűrűségű lesz majd hozzá keverek egy fél dl olajat és palacsintákat sütök belőle.



A töltelék:
 Kb 50 dkg baby spenót
2 db 250 ricotta
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
tört bors
tört szerecsendió
kevés só
kevés ételízesítő
10 dkg bacon (aki húsimádó)

Egy fazékban sós fizet forralok ebbe beledobom 1-2 percre a baby spenót leveleket majd szűrő kanállal kiszedve kihűtöm és összevágom metélt vastagságúra.

 A rikottát elkeverem a zúzott fokhagymával kevés frissen tört szerecsendióval és ízlés szerint őrölt borssal

( én ezt bátrabban használom mert a spenót finom borsosan) kevés sóval és ételízesítővel ízesítjük,

óvatosan megkóstolva hogy el ne sózzuk. Tettem még bele kb 10 dkg finomra vágott pirított bacont is, 

ha ezt használjuk a sózással különösen vigyázzunk, mert a bacon is sós.

A Besamell

5-6 dkg vaj 
2 - 3 evőkanál liszt
só 
kevés őrölt szerecsendió
kevés fehérbors
3-4 dl tej

A vajat felforrósítjuk hogy kisercegjen belőle az írója, de vigyázzunk ne égjen meg, majd a lisztet beletéve zsemleszínűre pirítva folyamatos keverés mellett hozzá öntjük a tejet és addig forraljuk amíg szép laza mártás sűrűségű lesz, sóval fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A Paradicsom szósz

500 ml dobozos sűrített passzírozott paradicsom
kevés só
cukor ízlés szerint
egy kanál étkezési keményítő vagy liszt
oregánó
kakukkfű

A paradicsomot elkeverjük a keményítővel vagy liszttel (a keményítőt azért jobb használni mert nem nehéz a mártás és selymesebb is) majd felforraljuk, közben sóval, és cukorral ízesítjük, én édesebben szeretem beletettem kb 5 evőkanál cukrot de ez függ a sűrített passzírozott paradicsom savanyúságától is, majd kakukkfüvet és oregánót morzsolunk bele.

Amikor minden elkészült akkor a palacsintákba elosztom a tölteléket, megtöltöm őket és szép batyukat csinálok belőlük. 

Egy tűzálló tálat kivajazok 
a basamellt ketté felezem egyik felét szépen alulra öntöm rá jön a paradicsomszósz fele is

 majd a palacsintákat szépen rá sorakoztatom, 

felülre a maradék paradicsom szósz és a basamell megmaradt része kerül majd reszelt sajttal megszórom.


170-180 fokos sütőben kb fél óra 40 perc alatt pirosra sütöm.

Forrón tálaljuk és jó étvágyat kívánok hozzá !







Nincsenek megjegyzések: