2013. január 20., vasárnap

Baconos, mozarellás, csirkemell filé

Egy aránylag gyors mégis finom vasárnapi ebédet akartam összehozni, ami elindított ezen az úton hogy ezt csináljam az a válasz volt és az időjárás ...-nekem mindegy mit ...csak finom legyen.
Az ablakban ott virít egy cserépben a friss bazsalikom, miközben itt Londonban is nagy pelyhekben hull a hó, szép ahogy a n9vény mögött kint hófehér a háttér így hát a hófehér mozzarellát juttatta az eszembe.
Amikor bemész valahova itt vásárolni és a hütö felé tévejedsz a baconok különféle szebbnél szebb változatait találhatod meg, máris megcsapta a képzeletbeli sült bacon illata az orrom elképzeltem ahogy a hófehér sajt folydogál ki alóla és a bazsalikommal és fűszerekkel átitatnak és megízesítenek egy szép csirkemell filét. Hát akkor vágjunk is bele.
4-6 személyre
4 közepes csirkemmel
2 mozarella
bazsalikom levelek
5 dkg vaj
8 szép nagy szelet füstölt bacon szalonna
kevés  csirkefűszer én hazait használtam
friss reszelt szerecsendió
A csirkemelleket félbevágom majd kicsit megütögetem klopfolóval de csak óvatosan nem menjen szét, majd megfűszerezem a csirkefűszerbe reszelek szerecsendiót egy negyedet és behintem finoman vele a húst. A mozzarellát elvagdalom szeletekre. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és a vajjal kivajazom gazdagon, én szinte minden alá használok sütőpapírt, egyrészt azért hogy ne kelljen sikálni másrészt azért hogy ne égjen oda a végtermék. Lefektetem a hússzeleteket egyenlő távolságra majd elosztom rá a mozzarella szeleteket, azután kb két szép bazsalikom levelet tépek rá húsonként és legvégül beburkolom vagy csak ráfektetek egy szelet baconszalonnát. 180 fokos előmelegített sütőben sütöm kb 20 percig. Finom szaftos és omlós biztos ízleni fog a családnak vagy a barátaidnak is akár, és hogy milyen köretet adj hozzá?
Tejszínes vajas zöldhagymás fűszeres burgonya

80 dkg burgonya
5 dkg vaj
3 dl tejszín
1 tojás sárgája
zöldhagyma apróra vágva
metélőhagyma apróra vágva
bors, ételizésítő, szerecsendió
10-15 dkg sajt reszelve
A burgonyát főzd meg héjában kicsit hűtsd ki pucold le és karikázd a kivajazott tepsire.
enyhén fűszerezd meg majd a tejszínt a tojássárgájával és a hagymákkal keverd el ebbe is tehetsz kevés fűszert és öntsd egyenletesen a burgonyára legvégül szórd meg reszelt sajttal.
200 fokos sütőben kb 25 perc alatt süsd arany barnára. Tálald a fent elkészített hússal és Jó étvágyat hozzá !


Nincsenek megjegyzések: