2010. március 25., csütörtök

Könnyű tejszínes pulykahúsos tagliatelle(szélesmetélt)

Hú de rég írtam már be receptet. Nosza vágjunk bele.
Egy gyors recept 4 személyre.
0.5 kg tagliatelle(szélesmetélt)én a LIDL be szereztem be
30-40 dkg friss pulykadarálthús
10 dkg bacon szalonna kockázva
2-2,5 dl főzőtejszín
reszelt parmezán sajt ízlés szerint
Tejszínes sonkás tészta alap (Knor)
1 dl étolaj
Kis szerecsendió őrölt
bors

A felkockázott bacon szalonnát piritsd le kis olajon és tedd rá a pulykadarálthúst.
Pirítsd addig amig majdnem megpuhul, közben füszerezd kis szerecsendióval és borsal pici sót is tehetsz rá de vigyázz mert a mártás por elég sós !!! A mártás por felét keverd ki a 2.5 dl tejszinnel és ugyanennyi vízzel  (tehát az összes folyadék fél liter legyen) és ha már jó a pulykahúsod öntsd nyakon a mártással és forrald fel alaposan, állandó kevergetés mellet.
Közben a tésztát főzd ki (aldente!) tehát ne kulimájsz legyen hanem inkább egyet roppan.
Ha kifőtt  a tésztád szürd le és pici olajjal keverd össze hogy ne ragadjon és tálald az ételt majd szórd meg parmezánnal !
Jó étvágyat kívánok !
Közben halgass egy kis zenét és kortyolgass egy kis hűs vörös bort ;)

Nincsenek megjegyzések: