2020. március 23., hétfő

Amikor tészta készül egy csoda készül....

Amikor tészta készül egy csoda készül, 
ami képes oda szegezni embereket a konyhába hogy a kezei által valami olyan dolog jöjjön létre ami képes megmozgatni a legjobb szakácsokat és a legegyszerűbb háziasszonyokat is. Egy étel ami ezer féle képen kerül az asztalra, hol levesbe , hol köretnek vagy csak magában egy kis csilivel, vagy jófajta olajokkal meglocsolva, sajtot ráhintve, egy jó levest megkoronázva, vagy akár a sütőben megsütve. Ámulva figyeltem gyerekként ahogy repül a liszt a nyújtó deszka felé, Nagymamám nyújtja sodorja sokféleképpen vágja és szárítja, és alig vártam amikor csak egy kis mákos cukorral megkoronázva, vagy egy jó csirkepörkölt mellé téve gőzölögjön ez az egyszerű de mégis nagyszerű étel. A Magyar tészta amit megszoktam imádom de elvarázsol az a fajta tészta is ami Olaszországban készül és a második legnagyobb kedvencem az Ázsia tészta is amit gazdagon tesznek levesbe vagy pirítva kínálják ropogós friss zöldségekkel szószokkal leöntve vagy belemártva hogy szinte az embernek a nyál összefut a szájába. Egy kis videó ami arra inspirál hogy megtanuljam hogy is kellene ezt elkészíteni, már már az ember úgy látja mint egyfajta művészetet.




Nincsenek megjegyzések: