2011. december 3., szombat

Aszalt szilvás mézes-mázas a téli napokra

Nagyon szeretek agyalni új dolgokon és a minap valakitől hallottam hogy olyan mézes mázasan beszéltek vele ,egyből kipattant az agyamból hogy na most ezt már hogy lehetne sütemény formátumba önteni. Így az ünnepek közeledvén mindig jó érzés ha a lakásod kellemes illatok töltik meg és a sütő közelében melegedve egy egy korty itallal a kezedbe kedveskedhetsz valami finom édességgel azoknak akiket szeretsz és körbe vesznek. Nagyon szeretem a töltetlen süteményeket is amelyek finoman omlósak, és persze pár finom aszalt gyümölccsel vannak megbolondítva, nem utolsó sorban az az igazi ha a lakásod finom mézeskalács fűszer illat járja át így felkészülhetsz az ünnepi hangulatra is.
Ime tehát a recept:
30 dkg porcukor
2 egész tojás
12 dkg lágy Rama margarin
3 evőkanál jófajta méz(ha nagyon sűrű akkor picit mikrózd meg de csak keveset és akkor jól fog folyni)
1,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg liszt
1 csomag Dr. Oetker cukor máz
1 csomag kb. 20 dkg lágyabb aszalt magvazott aszalt szilva amit két evőkanál rumaromába áztattam felezve.
és egy sütőpapírral bélelt tepsi
A 2 tojást, a lágy margarint, vaníliás cukrot porcukrot és a mézet keverjük habosra egy robot gép segítségével,

 majd adjuk hozzá a  tejet utána a lisztet amit előzőleg elkevertünk a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel. és keverjük simára.A sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk bele egyenletesen


 majd a szilva darabokat egyenletesen nyomkodjuk bele. 175 fokos sütőben kb . 30 perc alatt süssük arany barnára,

ellenőrizzük egy fogvájóval vagy hurkapálcával hogy középen is megsült e. Ha ráragad tegyük vissza ha nem, kész majd hűtsük ki az egészet.Ha kihült akkor a csomagoláson leírt módon készítsük el a cukormázat és kenjük át vele a finoman omlós sütinket.

 Én nem vártam meg hogy megszilárduljon mert közben a szomszéddal sörözve egyből meg is kóstoltuk, Nagyim és Gábor is jóízűen csemegézett belőle :)
Kívánok nektek hozzá sok jó kedvet és boldogságot !

Nincsenek megjegyzések: