2011. július 6., szerda

Cukkinis finom rakott palacsinta....

 No már megint egy a tuti kis kis kolléganő tuti kis receptjei közül újra gondolva picit, pedig kezd hálátlan lenni és úgy döntött elhagy engem de mindegy azt még nem tudja hogy engem elhagyni nem könnyű ;)
Na de térjünk vissza a valóságba onnan is a zöldséges standok közé és keressünk ott 3 szép gyenge cukkinit, kapaszkodjunk bele jó erősen és vigyük haza egy finom étel hozzávalójaként.
Ilyenkor jó időben már mindenki érezte úgy hogy hát a hús az nem igazán esne jól így hát hogy ne csak mindig az édességeknek kedvezzünk készítünk egy finom sós cukkinis rakott palacsintát, finom sajttal, tejföllel, és én még egy kis maradék sonkát is csempésztem bele csak azért hogy ne száradjon meg a hűtőben.
A hozzávalók:
3 szép zsenge cukkini megmosva a zöld héjával együtt
3 szép tojás
7 dl tej
6-8 dl tejföl
3 dl bubis ásványvíz
kevés só
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
kevés ételízesítő
1 carbonara szósz por
ha nem Vega vagy akkor a hűtődből belevághatod a sonka maradékaid de ez elhagyható anélkül is finom

40 dkg sajt reszelve de füstölt sajttal finomabb
2dl étolaj
kb 40 dkg liszt
Figyelem a sóval óvatosan bánjunk mert a sajt és a sonka is sós ha használunk bele !
A Cukkiniket mossuk meg majd alma reszelőn reszeljük le kicsit sózzuk meg kevés borsot és szerecsendió őrleményt is szórhatunk rá és hagyjuk állni hagy engedjen levet. Addig a 3 tojásból 5dl tejből és 3-4 dl ásványvízből kevés sóval borssal és szintén kevés őrölt szerecsendióval keverjünk egy picit vastagabb palacsinta tésztát, szépen simára 1 dl olajat hozzáadva amíg csillogó sima nem lesz :) Ha kész akkor a leszerelt cukkinit alaposan nyomjuk ki a levétől és szórjuk bele a palacsinta tésztába, majd alaposan keverjük el. Forrósítsuk meg a palacsinta sütőink olajjal bőven megkenve és süssünk a tésztából picit vastagabb palacsintákat, de azért süljön át ( Nekem 13 lett belőle mert egy közben valahogy egy eltűnt a pocinkban :) . 

Ha kész a tejfölbe keverjünk kevés borsot és ételízesítőt egy tepsit vajazzunk meg és kezdjük el rakni a palacsintát
1 palacsinta
1-2 kanál teföllel megkenve
Gondolatnyi felcsíkozott sonkával megszórva ( Vegák ezt felejtsék el ! :))
egy csipet sajttal megszórva

és újból...
és újból..
egész addig míg a palacsintánk el nem fogy .
Ha kész a maradék tejföllel locsoljuk meg a tetejét és szórjuk rá a maradék sajtot, ugy gazdálkodjunk ezekkel hogy azért a tetejére gazdagabban jusson.

180 fokos előmelegített sütőben süssük arany barnára.

Közben 2 dl tejben a carbonara port főzzük fel(Ha a zacskón mást ír akkor úgy készítsük el. én tescós port használtam)

A Megsült palacsintákat vágjuk cikkekre és carbonara szósszal nyakon öntve tálaljuk !

Jó étvágyat !